dinsdag 23 december 2014

Weegschaal 23 September – 22 Oktober

Het sterrenbeeld Weegschaal is het enige onbezielde teken van de zodiak; alle andere tekens vertegenwoordigen mensen of dieren. Veel moderne astrologen zien dit teken als het meest gewenste zodiakale type omdat het de zenit van het jaar vertegenwoordigt, het hoogtepunt van de seizoenen, wanneer de oogst van al het harde werk van de lente wordt binnengehaald.
Er hangt een zekere ontspannenheid in de lucht wanneer de mens geniet van de laatste zomerzon en de vruchten van zijn inspanning. Weegschalen behoren ook tot de meest beschaafde van de twaalf zodiakale persoonlijkheden en zien er vaak goed uit. Mensen met als horoscoop Weegschaal zijn elegant, charmant, hebben goede smaak, zijn van nature vriendelijk, zachtaardig, en ze houden van schoonheid, harmonie (zowel in muziek als sociale omgang) en het genot dat deze dingen brengen.

Ze kunnen goed kritisch nadenken en kunnen een stapje terugnemen om onpartijdig te kijken naar complexe kwesties. Maar ze dulden geen tegenspraak van iemand die het niet met hen eens is, want wanneer ze eenmaal een conclusie hebben bereikt, zijn ze ook echt overtuigd van de waarheid ervan. Een van hun gebreken is dat ze niet goed met kritiek kunnen omgaan en veel goedkeuring nodig hebben. Maar hun karakters zijn over het algemeen gebalanceerd, diplomatisch en zelfs getemperd.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Weegschaal kunnen de behoeften van anderen goed aanvoelen en hebben de gave – die zo nauwkeurig is dat het aan het helderziende grenst – om de emotionele behoeften van hun metgezellen te begrijpen en ze tegemoet te komen met hun eigen aangeboren optimisme. Als je even met een Weegschaal hebt gesproken, voel je je vanzelf weer beter. Het zijn hele sociale mensen. Ze verafschuwen wreedheid, hatelijkheid, vulgariteit en hebben een hekel aan conflicten tussen mensen, dus ze doen hun best om met iedereen om hen heen samen te werken en compromissen te sluiten. Hun ideaal is dat hun kennissenkring of zelfs de maatschappij in het algemeen op één lijn zitten en in harmonie leven.

Ze zijn eerder artistiek van geest dan intellectueel, al zijn ze meestal te bescheiden en gebalanceerd om te avant-garde te zijn bij hun artistieke ondernemingen. Ze hebben een goed waarnemings- en observatievermogen en dankzij vermogen om kritisch te denken – waarmee ze zowel hun eigen inspanningen als die van anderen goed kunnen beoordelen – werken ze vanuit integriteit

De carrière
De Weegschaal heeft een goede smaak en een goed gevoel voor schoonheid. De Weegschaal is hierdoor erg geschikt als interieurontwerper, grafisch kunstenaar, schoonheidsspecialist, modeontwerper of muzikant. Door de diplomatieke aard van de Weegschaal zijn ook beroepen als advocaat, onderhandelaar en relatiebemiddelaar zeer geschikt.

Financiën
De Weegschaal maakt zorgvuldig financiële plannen maar kan desondanks toch in geldproblemen komen door de voorliefde voor het goede leven.De Weegschaal verdient echter over het algemeen genoeg om de balans te herstellen en de schulden af te betalen. De Weegschaal investeert voornamelijk in de lange termijn.

Mogelijke problemen en oplossingen voor de Weegschaal

Probleem: Vaak verstrikt raken in situaties die weinig diepgang hebben en niets toevoegen aan jou of de ander.
Oplossing: Probeer niet te doen alsof je bepaalde gevoelens hebt als je ze echt niet hebt, en probeer een manier te vinden om je gracieus uit een relatie te werken. Bezint eer gij begint!

Probleem: Je merkt dat je jezelf eigenlijk niet zo mag en een ander het niet tevreden kunt stellen.
Oplossing: Als je leert om jezelf tevreden te stellen zonder dat anderen iets tekort komen, dan kunnen je een ander tevredenstellen.


Probleem: Jij wordt helemaal gek van situaties waar anderen amper door verstoord raken.
Oplossing: Probeer meer innerlijke zekerheid te ontwikkelen door spirituele kracht en bewustzijn.

Probleem: Het gevoel hebben dat je niets waard bent en dat je anderen tot last bent.
Oplossing: Probeer meer eigenwaarde te ontwikkelen door het positieve in je natuur te uiten en je elitaire, klassenbewustzijn te laten zien.

2015
Wil je weten wat 2015 jou brengt?
Klik hier!

2014Of neem een kijkje terug in 2014!
Klik hier!

1 opmerking: