zaterdag 13 december 2014

Polariteiten


Een sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman hebben een positieve polariteit.De Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok en Vissen hebben een negatieve polariteit. Wat zegt de polariteit van een sterrenbeeld in de astrologie over een sterrenbeeld?



Polariteit positief
Positieve tekens Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman
Positieve elementen Vuur en Lucht
Trefwoorden Mannelijk, yang, actief, extravert, zelfexpressie, dominantie.

De positieve persoonlijkheid
Positieve tekens zijn over het algemeen extravert, hebben een krachtige persoonlijkheid die gekenmerkt wordt door spontaniteit en enthousiasme. Positieve persoonlijkheden zijn op de buitenwereld gericht en nemen initiatief en veranderen.

Effect op de planeten
Dynamische planeten als Mars en Uranus ervaren een positieve boost aan hun expressie. Neutrale planeten worden actiever en communiceren directer. Kalme planeten kunnen energiek worden in een positief teken, afhankelijk van de aard van het teken.




Polariteit negatief
Negatieve tekens Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok en Vissen
Negatieve elementen Aarde en Water
Trefwoorden Vrouwelijk, yin, ontvankelijk, onderdrukt, onderdanig, introvert

De negatieve persoonlijkheid
Negatieve tekens hebben hun blik naar binnen gericht, zijn volgzaam en inschikkelijk. De negatieve persoonlijkheid is gericht op het weerspiegelen van andermans emoties.

Effect op de planeten
Negatieve tekens vertragen de planeten. Dynamische planeten als Mars en Uranus vinden het moeilijker zichzelf te uiten en kunnen worden ervaren via projectie op anderen. Wanneer Maan of Venus in een negatief teken ligt de nadruk op gevoelens en emoties. Bij constructief gebruik kan dit leiden tot meer zelfinzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten