donderdag 18 december 2014

De Kreeft in relaties

Kreeften zijn niet zo van die stappers, ze blijven graag thuis. Dus als een Kreeft je vraagt ziet hij/zij het wel zitten met jou. Een Kreeft is een gevoelig type. Ze hebben wat moeite om naar buiten te treden. Dit komt omdat ze niet overlopen van zelfvertrouwen. Zoals gezegd blijven ze het liefst lekker thuis. Ze kunnen humeurig zijn, maar Kreeften zijn ook gauw ontroerd. Als je ergens mee zit, vertel het dan aan een Kreeft. Die weet precies hoe jij je voelt. Kreeften gaan erg op hun gevoel af. Ze vinden je leuk of niet en daar valt voor hen weinig aan te beredeneren. Maar ze kunnen hun gevoel moeilijk onder woorden brengen. Ze hebben eigenlijk ook niet veel op met intellectuele dingen. En daarom hebben ze de neiging om snel te oordelen of om negatieve kritiek te hebben. Ook over zichzelf.

Daten met een Kreeft?

Sta niet gek te kijken als de Kreeft je bij hem/haar thuis vraagt voor een avondje uit. Het is alleen maar in je voordeel, want de Kreeft is in dat geval super op zijn gemak. Als jij de Kreeft mee uit wilt nemen, ga dan naar een romantische film of een familiefilm. Kreeften houden van romantiek. Ze kunnen het leven gaan romantiseren als ze geen weg meer weten met de werkelijkheid.
Een avondje uit met een Kreeft wordt dus romantisch. Ze houden van een glaasje wijn, lekker eten en een kaars op tafel. Laat je lekker verwennen, want de Kreeft wil graag dat het jou aan niets ontbreekt. Ze houden van gezelligheid en knusse dingen.

En dan het afscheid: misschien is er helemaal geen afscheid. Kreeften zijn bezitterig, hechten zich snel en zijn erg aanhankelijk. Misschien palmen ze je gelijk in voor de rest van je leven. Beetje oppassen dus, als je gelijk blijft slapen. Kreeften stellen zich ook al snel dingen mooier voor dan ze in werkelijkheid zijn. Dus geef hem/haar niet al te vlug vaste relatieverwachtingen. En trek je niets aan van de dikke tranen als je de Kreeft alleen laat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Belangrijk: Kreeften zijn erg gevoelig voor kritiek. Dan klappen ze gelijk dicht.
Breng dus dingen die je niet leuk van ze vindt, heel tactisch. En zeg niets kwaads over hun moeder.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kreeft (Water) met Water Element
Als jij het dierenriemteken Schorpioen of Vissen hebt, ben je goed in staat om in de gevoelswereld van de Kreeft te komen. Je begrijpt zijn emoties. Een Kreeft voelt zich lekker bij jou.

Kreeft (Water) met Vuur Element
Ben je Ram, Leeuw of Boogschutter, pas dan op dat je de Kreeft niet overschaduwt. Ze zijn een beetje benauwd voor mensen die actief ergens op af gaan en weten wat ze willen.

Kreeft (Water) met Aarde Element
Ben je Stier, Maagd of Steenbok, geef de Kreeft dan een beetje richting. Ze hebben stabiliteit nodig, veiligheid en zekerheid. Ze kunnen zich bij jou erg geborgen voelen.

Kreeft (Water) met Lucht Element
Ben je Tweelingen, Weegschaal of Waterman? Wen er dan maar aan dat de Kreeft een intellectuele discussie uit de weg gaat. Ze kunnen het maar moeilijk begrijpen dat iedereen een andere mening heeft en andere normen en waarden.

Overeenkomsten met andere sterrenbeelden


Kreeft komt makkelijk overeen met andere watertekens zoals de Schorpioen en Vissen. Nochtans mag Schorpioen zich nooit te geheimzinnig of verdacht gedragen of zijn sarcastische aard te veel uiten. Vissen van zijn kant moet in staat zijn zijn uiteenlopende visies te beperken om Kreeft een zelfzeker beeld van zichzelf voor te houden. Anderzijds kan een relatie tussen Kreeft en Maagd een heel mooi voorbeeld van stabiliteit en begrip zijn, omdat beiden hun defensief gedrag kunnen laten vallen. Ram en Weegschaal kunnen aan de intense gevoelens van Kreeft tegemoetkomen, maar aangezien ze beiden gevoelige naturen zijn kan dat een hinderpaal vormen. Kreeft en Steenbok hebben een symbiotische relatie: deze leidt tot innige en loyale gevoelens tegenover elkaar. Nochtans kan dit enkel werken als ze vastbesloten zijn om een brug te slaan tussen hun tegengestelde persoonlijkheden en karaktertrekken.



Overeenkomsten per sterrenbeeld

· 
De Kreeft komt op alle vlakken het best overeen met de Schorpioen en Vissen.

· De Kreeft komt vrij goed overeen met Stier en Maagd.

· De Kreeft komt helemaal niet overeen met de Ram en de Weegschaal.

· De Kreeft vindt financiële hulp bij de Leeuw.

· De Kreeft vindt hulp voor zijn carrière bij de Ram.

· 
De Kreeft vindt emotionele steun bij de Weegschaal.

· De Kreeft vindt zijn levenspartner bij de Steenbok.

· De Kreeft vindt creatieve hulp bij de Schorpioen.

· De Kreeft heeft het meeste plezier met de Schorpioen.

· De Kreeft vindt hulp op spiritueel vlak bij de Tweelingen en de Vissen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten