donderdag 18 december 2014

De Kreeft 22 juni t/m 21 juli

Mensen die geboren zijn met als horoscoop Kreeft, kunnen soms timide, verlegen en teruggetrokken overkomen, of soms zelfs saai voor mensen die hen niet begrijpen. Maar Kreeften hebben een rijk innerlijk leven en creatieve geest, waardoor het niet verbazend is dat veel beroemdheden Kreeft van horoscoop zijn.

Iemand met als horoscoop Kreeft is van nature ietwat conservatief en huiselijk ingesteld en ziet zijn of haar eigen nestje als een veilige basis. Thuis kan de Kreeft zich lekker terugtrekken en zijn of haar ouderlijke en verzorgende instincten kwijt.

Iemand met als horoscoop Kreeft zal een wat groter gezin dan ook erg aantrekkelijk vinden. En het huis van de Kreeft is ook bijna letterlijk een ‘nestje’, want qua inrichting houden Kreeften meestal van knusse en ietwat aparte of oosterse stijlen, al moeten het huis en de inrichting boven alles comfortabel zijn. Het is dan ook niet bedoeld om bezoekers te imponeren, maar moet vooral een prettige basis zijn voor het gezin.

Maar dat een Kreeft zich thuis op zijn gemak voelt, betekent niet dat een Kreeft niet sociaal kan zijn. Er is een tijd om sociaal te zijn en een tijd om alleen te zijn. Die schijnbare tegenstrijdigheid in hun natuur is juist typisch voor mensen met de horoscoop Kreeft.

Mensen met als horoscoop Kreeft hebben een groot inlevingsvermogen. Ze kunnen zich eenvoudig inleven in situaties van anderen omdat ze een grote verbeeldingskracht en een rijk emotioneel leven hebben. Maar de keerzijde is dat ze soms juist weer iets te goed kunnen verbeelden en dan neigen ze naar dagdromerij, waarbij ze soms hun leven proberen om te smeden om aan een of ander romantisch ideaal te voldoen.

Kreeften zijn dol op kunst, literatuur en toneel, maar ook een goede film spreekt de Kreeft erg aan, waarbij ze helemaal op kunnen gaan en zich inleven in de actie en gevoelens van de personages. Om die reden vinden ze het vaak ook leuk om zelf te schrijven of toneel te spelen. Dankzij hun scherpe ogen en tong en gave voor mimiek kunnen ze hier zelfs erg succesvol in zijn, al moeten ze wel uitkijken niet té ver door te gaan in hun emoties en niet te overdrijven.

Mensen met als horoscoop Kreeft komen vaak heel nuchter over, maar vaak hebben ze juist een buitengewone interesse voor occulte en staan ze erg open voor paranormale invloeden.

In de Kreeft woedt altijd een soort innerlijke strijd: aan de ene kant hebben ze de behoefte om zich uit te drukken, maar aan de andere kant zijn ze heel terughoudend en willen ze zich het liefst terugtrekken. Een Kreeft die hier balans in kan vinden, kan bergen verzetten en anderen enorm inspireren, zeker jonge mensen.

Het sterrenbeeld Kreeft houdt van…

• Hobby’s
• Romantiek
• Kinderen
• Het gezin
• Feestjes

Het sterrenbeeld Kreeft haat…

• Bezwarende situaties
• Mislukkingen
• Tegenstand
• Rond-gecommandeerd worden
• Advies (goed of slecht)

Mogelijke problemen en hun oplossingen voor het sterrenbeeld Kreeft

Probleem: Je bent overgevoelig en ietwat klitterig, waardoor je denkbeeldige grieven en kleineringen koestert. Dit kan vervelende situaties opleveren voor je partner.
Oplossing: Wees niet te behoeftig of afhankelijk, want dit stoot de mensen van wie je zoveel houdt juist af. Werk aan je zelfvertrouwen en blijf dicht bij je eigen kern.

Probleem: Een minderwaardigheidscomplex slaat door in een gewoonte om zo egocentrisch te zijn, dat je soms niet eens opmerkt wat anderen aan het doen zijn en bereiken in hun leven. Je voelt je hierdoor buitengesloten en jaloers als een familielid of vriend(in) succesvoller is in zijn of haar leven dan jij.
Oplossing: Je kunt meer moeite doen om dit in jezelf te veranderen door jezelf te dwingen om je te verheugen om hun geluk. Als je dit doet, zal je merken dat het uiteindelijk een gewoonte worden, en zullen zowel jij als zij gelukkiger zijn door deze verandering.

Probleem: Je verzet tegen autoriteit en afkeer om rond-gecommandeerd te worden, kan serieuze gevolgen krijgen omdat je hierdoor het risico loopt eerder ontslagen te worden en dus minder te verdienen voor jezelf en/of je gezin.
Oplossing: Hou je oren open en probeer erachter te komen hoe mensen die al langer binnen het bedrijf werken met de baas of collega’s omgaan. Doe hem of haar na of kies er simpelweg voor dat je gewoon je mond zult houden en bevelen zult opvolgen en je zult zien dat alle betrokken partijen tevreden over je zullen zijn.



Probleem: Je stelt dingen tot het laatste moment uit, met alle gevolgen van dien voor je studie, werk of liefdesleven. Vervelende dingen worden alleen maar nog vervelender als je ze uitstelt.
Oplossing: Zorg ervoor dat het prioriteit nummer één wordt om dingen direct te doen. Als je je niet steeds zorgen over dingen hoeft te maken, zul je het veel leuker vinden om met vrienden te zijn en je zult ook merken dat het leven dan een stuk soepeler verloopt.

2015
Wil jij weten wat er voor Kreeft in 2015 te wachten staat?
Klik hier!

2014
Ben je benieuwd wat er bij 2014 staat echt klopt?
Klik hier!

1 opmerking: