dinsdag 23 december 2014

De Schorpioen 23 oktober t/m 21 november

Mensen met als horoscoop Schorpioen zijn de meest diepzinnige, intense en krachtige persoonlijkheden van de dierenriem. Zelfs als ze aan de kalm en zelfbeheerst overkomen, kolkt er onder de rustige oppervlakte een ziedende emotionele energie. Een schorpioen is net een vulkaan onder een kalme zeeoppervlakte: je verwacht het niet, maar hij kan elk moment uitbarsten.



Onder de rustige, maar oplettende bedaardheid van het sterrenbeeld Schorpioen schuilt een ingehouden agressie, een immense kracht en magnetische intensiteit. Mensen met als horoscoop Schorpioen hebben een charismatische persoonlijkheid en bij sociale gelegenheden zijn ze aangenaam gezelschap en goede gesprekspartners die hoffelijk en gereserveerd, maar ook erg innemelijk en charmant. Vaak hebben Schorpioenen doordringende ogen die recht door je heen kijken, waar een gesprekspartner zich ontzettend naakt en weerloos kan voelen.

In het dagelijks leven lijken mensen met als horoscoop Schorpioen zich vaak afzijdig te houden van alle drukte. Maar wie een Schorpioen goed kent, weet dat de Schorpioen oplettend en voorzichtig is. Schorpioenen hebben enorm veel zelfdiscipline en weten welke kwaliteiten hen onderscheiden van andere mensen en hoe ze die eigenschappen voor goede of slechte doeleinden kunnen gebruiken. Ze zijn erg volhardend, wilskrachtig en passievol, soms zo erg dat anderen kan overweldigen. Maar tegelijkertijd zijn ze erg gevoelig en worden ze makkelijk geraakt door hun emoties. Omdat ze zo gevoelig zijn en erg extreem zijn in hun voorkeuren en afkeuren, kunnen ze snel gekwetst of beledigd raken (meestal onterecht) en in woede uitbarsten. Dit uit zich vervolgens in negatieve uitspraken of handelingen, met als gevolg dat ze zich vijanden voor het leven maken. De Schorpioen is bovendien te koppig om een eenmaal geveld oordeel weer te laten varen.

Mensen die van horoscoop Schorpioen zijn, kunnen vaak niet met collega’s overweg en zijn zelfs geneigd tot botheid. Is de Schorpioen op zijn teentjes getrapt, dan kan hun wraakzucht zich ook uiten in opzettelijke wreedheid. Ze zijn erg veeleisend en kunnen andermans tekortkomingen maar moeilijk vergeven. En dat terwijl ze zich vaak niet bewust zijn van hun eigen tekortkomingen!

Maar mag een Schorpioen je eenmaal graag, dan heb je een goede vriend. Sommige Schorpioenen hebben de neiging om vrienden te dumpen zodra ze niet meer nuttig zijn, maar een ontwikkelde Schorpioen zal zich hiervan bewust zijn en boven kunnen verheffen.

Gelukkig wordt het sterke redeneringsvermogen van de Schorpioen gebalanceerd door hun voorstellingsvermogen en intuïtie. Dankzij deze geschenken kan de Schorpioen veel dieper dan anderen doordringen tot de kern van allerlei kwesties. Ze hebben meer kans om genieën te worden dan andere sterrentekens. Maar daar staat tegenover dat deze charismatische persoonlijkheden ook snel kunnen afzinken tot corruptheid als ze voor het verkeerde pad kiezen.

Houdt van:
• Betekenisvol werk
• De waarheid
• Mensen overtuigen
• Betrokken zijn

Heeft een hekel aan:
• Gebruikt worden
• Vernederende baantjes
• Oppervlakkigheid
• Oppervlakkige relaties


Financiën
De Schorpioen is zeer nauwkeurig met zijn centjes en kan gierig overkomen. Dit komt voort uit de instinctieve zelfbehoud drang van dit sterrenbeeld. De Schorpioen geniet tegelijkertijd van het uitgeven van geld en neemt intuïtief vaak de juiste financiële gokken.

De carrière
De Schorpioen heeft een sterke belangstelling voor alles wat verborgen is. Beroepen waar veel onderzoeksaspecten inzitten zijn dan ook uitermate geschikt voor dit teken in de horoscoop. Denk hierbij aan beroepen als wetenschapper, dokter, rechercheur, detective, patholoog, psychiater, psycholoog en hypnotiseur.

Mogelijke problemen en oplossingen
Probleem: Omdat je een minderwaardigheidscomplex hebt, walg je van jezelf en kun je geen hulp van vrienden aanvaarden.
Oplossing: Geef toe dat iedereen – ook jij – tekortkomingen heeft, en probeer die tekortkomingen te vergeven. Hoe meer je aan jezelf werkt en hier bewust mee omgaat, hoe minder last je zult hebben van al die tekortkomingen. Maak je niet te druk en sta open voor de hulp van anderen.


Probleem: Je hebt je zin doorgedramd en iedereen overtuigd van je gelijk, maar je bent nog steeds niet tevreden.
Oplossing: Als je diep in jezelf kijkt, zul je zien en ontdekken wat je eigenlijk wilde bereiken in een bepaalde situatie. Ga eerst naar binnen.

Probleem: Een moeilijk huwelijk of relatieproblemen met een geliefde.
Oplossing: Vergeef je partner voor zijn of haar ‘tekortkomingen’ en besef dat het probleem ook bij jou ligt. Laat je starre en kille houding los en vergeef jezelf en je partner.


Probleem: Je kennissen of collega’s vermijden je of schenken geen aandacht aan je als je praat.
Oplossing: Je hebt je hart op je tong liggen. Het is belangrijk om eerlijk te zijn, maar kijk wel uit hoe je iets zegt. Mensen kunnen hierdoor snel beledigd raken of je onaangenaam gezelschap vinden.


2015
Wat zal er in 2015 komen in je leven?
Klik hier!

2014
Kijk eens terug op 2014!
Klik hier!

1 opmerking: