woensdag 17 december 2014

De Stier 20 april t/m 21 mei


Persoonlijkheid
De Stier is doelgericht, vastberaden en krachtig, de Stier is een aarde element. Praktisch, beheerst, geduldig en betrouwbaar. De Stier is rust, stabiliteit en veiligheid. De Stier geniet van het leven, van de natuur, van comfort, van mooie en waardevolle dingen in het leven. Een goede maaltijd, een goed glas wijn. Stieren zijn geen neuroten die constant van mening veranderen, zij kunnen lang, heel lang blijven hangen bij een eenmaal ingenomen standpunt. Van nature wantrouwt een Stier veranderingen, en wat hij heeft wil hij graag behouden.

Een sterke wilskracht. Niemand zal hen ooit berijden, maar als ze een leider vertrouwen, zullen ze hem gewillig en trouw volgen. Ze zijn stabiel, evenwichtig en het zijn conservatieve, goede, ordelievende burgers die van vrede houden en de beste kwaliteiten van de bourgeoisie in zich hebben.

                                                 



Ze hechten veel waarde aan geld en bezittingen. Daarom zijn ze vaak doodsbang om schulden op te bouwen en zullen ze er alles aan doen om de veiligheid van de status-quo in stand te houden. Ze niet dus ook niet bepaald dol op verandering.

Financiën
Door de sterke hang naar zekerheid bouwt de Stier graag een spaarpotje op. De Stier is lastig te verleiden tot investeringen in zogenaamde bedrijven die je snel rijk maken. De Stier heeft ook overal een verzekering voor, zodat het bezit veilig gesteld is.

De Geest
Mentaal gezien hebben ze een scherpe geest en zijn ze vaak meer praktisch dan intellectueel ingesteld. Maar omdat ze graag geaccepteerde en betrouwbare ervaringspatronen volgen, hebben ze de neiging om onwrikbaar te zijn in hun overtuigingen. Qua karakter zijn ze gewoonlijk betrouwbaar, trouw, voorzichtig, rechtvaardig, stabiel en laten ze zich niet van hun stuk brengen door moeilijkheden.

Emotie
Heel af en toe kan iemand met als horoscoop Stier koppig en onuitstaanbaar overtuigd van zijn eigen goedheid zijn, en ze kunnen ook onorigineel, star, ultraconservatief, twistziek en klaagziek zijn en zwelgen in zelfmedelijden. Als ze vinden dat iemand hen heeft gekwetst, kunnen ze lang een wrok koesteren en blijven vasthouden aan de pijn die dit heeft veroorzaakt. En of ze nu positief of negatief ingesteld zijn, iemand moet hun ego zo nu en dan even strelen met een ‘goed gedaan!’-tje.

De carrière
De Stier heeft een fijne neus ontwikkeld voor lekker eten. Hierdoor is de Stier bij uitstek geschikt voor banen als restaurantcriticus en kok. De Stier is ook goed op zijn plek in beroepen als aannemer, tuinarchitect,  kunsthandelaar, makelaar, boer en juwelier


Mogelijke problemen en hun oplossingen voor het sterrenbeeld Stier

Probleem: Het gevoel hebben dat je wordt gebruikt en gemanipuleerd, om de tuin wordt geleid en je laat inpakken.
Oplossing: Realiseer je dat je aantrekkingskracht zowel negatieve als positieve invloeden aantrekt. Kies zelf je vrienden uit, laat hen jou niet kiezen.

Probleem: Materiële objecten beginnen hun bekoring te verliezen en je voelt je steeds minder verbonden met de wereld om je heen. Hoeveel geld je nog hebt maakt je niet meer uit en ook andere materiële zaken interesseren je niet meer.
Oplossing: Je begint een innerlijke harmonie te ontdekken die het materiële door het spirituele probeert te vervangen. Laat dit rustig op, maar laat het niet het deel van je dat je gezin onderhoudt vernietigen.

Probleem: Een onverklaarbare angst om iemand te verliezen, jaloersheid en vervolgingswaanzin.
Oplossing: Je hebt het vermogen in je om niet alleen loyaliteit aan te trekken, maar ook het intellectuele vermogen om in te zien wat er werkelijk om je heen gebeurt. Je verliest het vertrouwen in deze beide persoonlijke eigenschappen. Herstel dat vertrouwen.

Probleem: Ontmoedigd door het leven. Vol afkeer en ontevreden. De mensen om je heen kunnen je weinig steunen. Je hebt het gevoel dat er geen doel is in het leven. Raakt makkelijk verslaafd aan materiële geneugten.
Oplossing: Denk nog eens na over en besef hoe waardevol de spirituele kant van het leven is. Neem de touwtjes van je leven in handen door de beseffen dat het niet zozeer de dingen in het leven zijn die belangrijk zijn, maar de spirituele essentie erachter.

2015
Wil je weten wat 2015 jou brengt?
Klik hier

2014
Wil je kijken of 2014 voor jou zo gelopen is als dat het beschreven staat?
Klik hier

1 opmerking: