donderdag 18 december 2014

De Leeuw 22 juli t/m 22 augustus

De Leeuw is het meest dominante, spontane, creatieve en extroverte teken van de hele dierenriem. Met hun grootse uitstraling en persoonlijkheid, zijn het de vorsten onder mensen, net zoals de leeuw de koning van het dierenrijk is. Ze zijn ambitieus, moedig, dominant, wilskrachtig, positief, onafhankelijk, zelfverzekerd.

Het woordje ‘twijfel’ komt niet voor in hun vocabulaire en ze hebben zichzelf goed onder controle. Het zijn geboren leiders die zich inzetten voor, of juist verzetten tegen, de status-quo. Ze zijn helemaal in hun element wanneer ze leiding geven, waarbij hun persoonlijke aantrekkingskracht en aangeboren hoffelijkheid hun ondergeschikten inspireert om trouw te zijn.



Mensen met als horoscoop Leeuw zijn ongecompliceerd en weten precies wat ze willen. Ze zullen al hun energie, creativiteit en wilskracht inzetten om hun zin te krijgen. Wie een Leeuw als leider heeft, weet waar hij aan toe is. Leeuwen denken en handelen grootser dan anderen normaal gesproken zouden durven. De ambitieusheid van hun plannetjes en idealisme schrikken hun volgelingen soms af, maar hun praktische koppigheid en vermogen om problemen bij de wortel aan te pakken, stelt degenen van hen afhankelijk zijn weer gerust. Als een Leeuw tegenspoed op zijn pad krijgt, gebruikt hij de situatie in zijn voordeel.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Leeuw zetten hun vermogens over het algemeen in voor het goede, want ze zijn zeer idealistisch, menslievend en goeddoend. Ze hebben een scherpe intelligentie en hebben een filosofisch, soms ook religieus, ingestelde geest. Degenen die godvruchtig zijn, kunnen heel koppig aan hun traditionele geloofsopvattingen en gebruiken vasthouden, maar ze bedoelen het goed.

Hun ondeugden kunnen net zo grandioos zijn als hun deugden, en een Leeuw die erg negatief in is gesteld, is een van de vervelendste mensen die je je maar kunt voorstellen. Ze zijn dan extreem arrogant, trots, hooghartig en opvliegend. Als ze jaloers zijn op hun rivalen, zullen ze er niet voor schromen om ze uit te schakelen met leugens en foefjes. Egocentrisme, graag gevleid willen worden, opschepperigheid, hoogdravendheid, pretentieusheid, grootheidswaanzin, en een intolerante neerbuigendheid naar hun ondergeschikten toe (aan wie ze toch kleine details van hun grootste plannen zullen delegeren) zijn typische negatieve trekjes van het sterrenbeeld Leeuw. En ze deinzen er ook niet voor terug om buitensporig veel te lenen als ze denken dat het nodig is in een bepaalde situatie.

Voeg daar nog een passie voor luxe, een honger naar macht, ongebreidelde seksuele lust en emotionele uitspattingen aan toe, en het resultaat is een karakter waar niemand iets mee te maken wil hebben, zowel in het algemeen als in de liefde. Maar hoogmoed komt voor de val, en hun teugelloze onstuimigheid zal ze snel naar beneden trekken. Gelukkig is een Leeuw maar zelden zo ongedisciplineerd om erg veel toe te geven aan deze ondeugden, en hun neigingen worden meestal gebalanceerd door een aangeboren wijsheid. Degenen onder het Sterrenbeeld Leeuw die er wel last van hebben, hebben meestal ook de benodigde intelligentie om er actief en bewust aan te werken.

De Leeuw houdt van…

• Speculaties
• Breed leven
• Pracht en praal
• Kinderen
• Toneel

De Leeuw heeft een hekel aan…

• Dingen veilig doen
• Het gewone, dagelijkse leven
• Bekrompen mensen
• Zuinig zijn
• Gemeenheid

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Leeuw

Probleem: Boos worden op anderen wanneer dingen niet gaan zoals je dat had verwacht. Dit soort reacties leiden tot veel huwelijksproblemen en ongelukkigheid.
Oplossing: Je moet je verwachtingen nooit baseren op datgene wat je denkt te moeten krijgen, maar juist op datgene wat je zelf kan geven of doen voor anderen in je invloedssfeer. Je zult veel gelukkiger zijn en een gelukkiger huwelijk hebben als je dat doet.

Probleem: Soms ben je je eigen ergste vijand, zeker wanneer je zo overduidelijk om aandacht zit te vragen dat je degenen op wie je indruk wilde maken afknappen door je gedrag.
Oplossing: Waar je alvast mee kunt beginnen is om te proberen om niet steeds aandacht te trekken en mensen proberen te imponeren; geef mensen de kans om de echte jij te ontdekken. Besluit voor jezelf waar jij van onder de indruk raakt bij anderen en daarna zul je weten wat je moet doen om een diepe indruk op anderen achter te kunnen laten.

Probleem: Zo’n extreem egoïsme dat je zo’n Leeuw bent die denkt dat niemand ergens zo goed in is als hij en dat de mensen om zich heen klein laat voelen door zich constant met anderen te vergelijken.
Oplossing: Een ontwikkelde Leeuw heeft een gevoel van eigenwaarde en grootsheid, maar dit loopt uit de hand wanneer je ego de overhand krijgt. Je moet dus leren om groots te zijn door op te kijken naar degenen die ‘grootser’ dan jij zijn.

2015
Wat brengt 2015 voor de Leeuw?
Klik hier!

2014
Terugkijken op 2014?
Klik hier!

1 opmerking: