dinsdag 23 december 2014

De Weegschaal in relaties

Vraag je een Weegschaal mee uit, dan kan 't best lang duren voor je een ja of nee krijgt. En als de Weegschaal dan uiteindelijk beslist heeft, gaat hij/zij zeker mee, want hij/zij wil je niet kwetsen. Je weet alleen dan nog niet of de Weegschaal een afspraakje met je ziet zitten, omdat ie jou zo leuk vindt... Dat is een Weegschaal: wikken en wegen. En vooral ook goede vrienden proberen te blijven met iedereen. Ze hebben een gruwelijke hekel aan ruzie. Zelfs een kleine woordenwisseling brengt ze al uit hun evenwicht. Weegschalen kunnen dan ook uitstekend bemiddelen bij conflicten. Ze brengen de boel weer in balans.

Het zijn charmante mensen die houden van harmonie en mooie dingen. Geen kitcherige prullaria of trendy gadgets, maar stijlvolle en klassieke accessoires. Als je iets wilt geven, scoor je eerder met een fraai ingepakte klassieke rode roos dan met een 'reclame van de week' boeket.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Belangrijk: Gebruik geen grove of harde taal als je op stap gaat met een Weegschaal,
gedraag je rustig en kalm. Met andere woorden: wees beschaafd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoe versier je de Weegschaal?
Een Weegschaal houdt dus van mooie en klassieke dingen. Zoek dan ook een stijlvolle plek uit. En ga niet in een achterafstraatje zitten. Met een high tea, een brunch of een uitgebreide lunch scoor je wel. Als het er allemaal maar fraai en verzorgd uit ziet. Ze houden ook erg van muziek, kunst en decoratie. Een bezoekje aan een galerie of een zaak van een binnenhuisarchitect zal de aandacht van een Weegschaal zeker trekken. Weegschalen houden ervan om onder de mensen te zijn. Ze doen ook erg hun best om erbij te willen horen. Soms passen ze zich daarvoor te veel aan. Drijf je zin niet door bij een Weegschaal, dan kiezen ze de weg van de minste weerstand en haken ze af.

Op stap met een Weegschaal is een gezellige en harmonieuze gebeurtenis. Het zijn heel romantische types. Neem dus op een romantische manier afscheid, zodat de Weegschaal nog iets heeft om over na te dromen. Weegschalen gaan niet zo snel een vaste relatie aan. Ze zijn erg gehecht aan hun vrijheid. Liefde is zeer belangrijk voor een Weegschaal, en ook belangrijker dan seks.

Weegschaal (Lucht Element) met Lucht Element
Tweelingen of Waterman begrijpen de behoeften van een Weegschaal om mensen om zich heen te hebben. Tegelijkertijd snappen ook zij dat de weegschaal niet volledig ingepalmd wil worden door een relatie. Jullie hebben veel gemeen met elkaar.

Weegschaal (Lucht Element) met Vuur Element
Ben je Ram, Leeuw of Boogschutter, dan kun je te direct overkomen op de Weegschaal, die helemaal niet zo'n behoefte heeft om een mening te geven over iets - laat staan daar dan ook voor te gaan staan. Met Boogschutter kan de Weegschaal dan nog het beste overweg. Ram en Leeuw drijven te snel hun zin door.

Weegschaal (Lucht Element) met Aarde Element
Stier, Maagd of Steenbok hebben moeite met het feit dat de Weegschaal maar moeilijk kleur kan bekennen en zo'n groot aanpassingsvermogen heeft. Maar ze hebben wel geduld met de Weegschaal en waarderen z'n smaak voor kleding en stijl. Dus dat zit wel goed.

Weegschaal (Lucht Element) met Water Element
Als je Kreeft, Schorpioen of Vissen bent dan kun je je storen aan de manier waarop een Weegschaal reageert als het op gevoelens aankomt. Een Weegschaal laat zijn eigen gevoelens helemaal niet zo snel zien. En de gevoelens van anderen: daar heeft hij/zij ook niet veel mee. Ze ontwijken ze juist: die lastige gevoelens maken dat je ergens een voor moet maken.


Overeenkomsten met andere tekens

Weegschaal is een actieve en behendige geest die altijd op zoek is naar andere actieve geesten die tot hetzelfde lucht element behoren zoals Tweelingen en Waterman. Maar Weegschaal is ook achterdochtig van nature en wantrouwt Tweelingen, terwijl zijn diepe en onpeilbare geest denkt dat Waterman te stroef en te saai is. Weegschaal en Waterman zijn sociaal en actief met hun hartelijke persoonlijkheid. Ze kunnen een goede combinatie vormen die succesrijk is in de zakenwereld. Weegschaal en andere dominerende sterrentekens zoals Ram, Kreeft en Steenbok zullen nooit de beste vrienden worden en als ze een relatie aangaan zal het er altijd een zijn die bezaaid is met vele obstakels. Twee Weegschalen samen kunnen een fijn paar zijn omdat ze graag in elkaars gezelschap vertoeven. Beiden kunnen elkaar aanzetten om veel energie en tijd te besteden aan persoonlijke vriendschappen. Hun relatie wordt gekenmerkt door vreugde en opwinding en een intens leven. 




Overeenkomsten per sterrenbeeld

De Weegschaal komt op alle vlakken het best overeen met Tweelingen en Waterman.

De Weegschaal komt vrij goed overeen met Leeuw en Boogschutter.

De Weegschaal komt helemaal niet overeen met de Kreeft en Steenbok.

De Weegschaal vindt financiële hulp bij Schorpioen.

De Weegschaal vindt hulp voor zijn carrière bij Kreeft.


De Weegschaal vindt emotionele steun bij Steenbok.

De Weegschaal vindt zijn levenspartner bij Weegschaal.

De Weegschaal vindt creatieve hulp bij Waterman.

De Weegschaal heeft het meeste plezier met Waterman.

De Weegschaal vindt hulp op spiritueel vlak bij Tweelingen en Maagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten