donderdag 18 december 2014

Maagd 23 augustus t/m 23 september

Als enige teken in de dierenriem wordt het sterrenbeeld Maagd vertegenwoordigd door een vrouw. Soms wordt ze afgebeeld als een lieflijk en onschuldig meisje, maar soms ook als een intelligente maar betweterige oud-vrijster. Dat laatste komt omdat mensen met als horoscoop Maagd zo precies en verfijnd zijn en erg gesteld zijn op reinheid, hygiëne, opgeruimdheid, conventionaliteit en een aristocratische gereserveerdheid uitstralen.



Mensen met als horoscoop Maagd zijn vaak sluw, kritisch, observerend, oordeelkundig, geduldig en neigen naar conservatisme. Ze kunnen nogal kil overkomen omdat ze de neiging hebben hun aangeboren vriendelijkheid te onderdrukken door negatieve ervaringen. Het nadeel hiervan kan zijn ze niet snel nieuwe vriendschappen aangaan of een bepaalde afstandelijkheid houden in vriendschappen.

Maar schijn bedriegt, want onder hun uiterlijke kilheid schuilt bij mensen met de horoscoop Maagd juist een overvloed aan emoties. Het punt is juist dat ze deze niet graag aan mensen tonen omdat ze anderen niet zo vertrouwen of bang zijn teveel van zichzelf te onthullen. Ze zijn zich helaas veel te bewust van bepaalde tekortkomingen van zichzelf. Het gevolg is dan dat ze extra hun best om deze tekortkomingen te overkomen. Ze maken zich juist erg veel zorgen over anderen en leven erg met anderen mee, maar verbergen dat onder een dekmantel van nuchterheid en een stille afstandelijkheid. Stille wateren hebben diepe gronden!

In positieve zin komt de Maagd pretentieloos, vrolijk en meegaand over, en zijn ze erg gevat, verstandig, discreet, wijs en welbespraakt. Ze hebben een scherp inzicht in andermans problemen en komen met verbazingwekkend praktische tips om die problemen op te lossen. Met hun eigen problemen hebben mensen van het sterrenbeeld Maagd helaas wat meer moeite, maar dat vermogen groeit met de jaren.

De Maagd heeft een zekere charme, charisma en waardigheid. Ook mannelijke Maagden kunnen hierdoor soms wat vrouwelijk overkomen. Mensen met als sterrenbeeld Maagd hebben ook een sterk gevoel voor mode, waardoor ze vaak trendsetters zullen zijn.

De carrière 
De Maagd heeft een sterke band met gezondheid en hygiëne en is daarom uitstekend op de plaats als verpleegkundige, mondhygiëniste of voedingsdeskundige.

Financiën
De Maagd is een zuinig teken dat druk budgetteert. De Maagd is dol op koopjes en kan hele winkelgebieden afstruinen voor een koopje. De Maagd heeft door zijn bescheidenheid en zuinigheid altijd geld op de bank en weet precies waar zijn geld heen gaat.

Like....

Gezondheid
Natuurvoeding
Hygiëne
Orde
Lijstjes

Dislike...

Gezondheidsgevaren
Slordige mensen
Viezigheid
Onzeker zijn


Veel voorkomende problemen en oplossingen

Probleem: Eenzaamheid en vriendschappen die na een tijdje uitgeblust raken.
Oplossing: Wees niet zo kritisch op mensen en probeer niet te vitten op mensen. Leef en laat leven, laat iedereen in zijn waarde, dan zullen mensen dat ook aan jou teruggeven.


Probleem: Relaties blijven altijd oppervlakkig.
Oplossing: Praat toch niet steeds over je (gezondheids)problemen. Geef mensen ook geen tips of suggesties voor hun (gezondheids)problemen, tenzij ze er echt zelf om vragen. Je hebt misschien beste bedoelingen, maar soms komt dit betweterig of opschepperig over bij mensen die je nog niet goed kennen.

2015
Wat brengt 2015 met zich mee?
Klik hier!
2014
Hoe was het afgelopen jaar?
Klik hier!

1 opmerking: