dinsdag 23 december 2014

De Schorpioen in relaties

Een Schorpioen kan zeer gepassioneerd zijn, mysterieus, uitermate gedreven, aanhalig, vastberaden, doelgericht, verbeeldingsrijk, met een scherp inzicht, diepgravend, planmatig, analytisch, complex en vindingrijk. Anderzijds kan een Schorpioen listig zijn, dominant, achterdochtig, agressief, jaloers en assertief. Jobs die hem liggen situeren zich in de sectoren waar inzicht en analytisch vermogen noodzakelijk zijn gekoppeld aan doortastendheid. Deze kunnen zich bevinden in de wereld van onderzoek en ontwikkeling zoals de geneeskunde, ingenieurskunst en justitie, maar ook politie en leger. Schorpioen is van het water element wat staat voor rust en kalmte, diepgang. Schorpioen is een emotioneel teken dat wil afdalen in het diepere van de mens.


Ze lijken koel en ondoorgrondelijk, maar er speelt zich van binnen heel wat af bij de Schorpioen. Hou daar rekening mee als je een Schorpioen mee uit vraagt en je nauwelijks een reactie krijgt. Van binnen borrelt en bruist het... De Schorpioen is een meester in het verbergen van zijn gevoelens. Je kunt maar moeilijk zien of ze nou iets leuk vinden of niet. Heb je ze gekwetst dan merk je dat aan de wraak die ze, soms jaren later, nemen. Keihard en onverbiddelijk. Ze doen dit uit zelfbescherming. Voor een Schorpioen bestaat het leven uit overleven. Ze voelen zich erg kwetsbaar. Omdat ze hun eigen gevoelens onderdrukken, zijn ze meesters geworden in het opsporen van de gevoelens van een ander. Dat geldt ook voor geheimen. Ze hebben er een radar voor om achter jouw geheimen te komen. En ben je oneerlijk behandeld, zet er dan een Schorpioen op. Die zoekt het hoe en waarom tot op de bodem uit en eist dan eerherstel.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Belangrijk: Een Schorpioen trekt zich de dingen snel aan. Ze hebben lange tenen en als
ze hun zin niet krijgen, let er dan op dat je je niet laat manipuleren.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoe versier je Schorpioen?
Schorpioenen houden van een spannende thriller, een griezelfilm of detective. Een avondje naar de bioscoop is dus een aanrader. Ze ontlopen mensenmassa's. En brengen eigenlijk liever een avond met jou alleen door, bijvoorbeeld in een rustig cafeetje. Schrik niet van de diepgravende vragen die een Schorpioen kan stellen. Ze halen nou eenmaal graag van alles overhoop; dus ook jouw denk- en gevoelsleven. Een avondje uit met een Schorpioen wordt een intens gebeuren. Ze houden van diepgang en onderzoeken graag wat er zich bij jou van binnen allemaal speelt.
Schorpioenen zijn hartstochtelijke mensen. En in de liefde kunnen ze veeleisend zijn. Ze zijn niet uit op een nietszeggend avontuurtje, maar op een broeierige, emotionele en heftige seksrelatie. Ze eisen eerlijkheid en trouw en zijn snel jaloers. Maar je kunt je geen krachtiger mens voorstellen dan de Schorpioen, die er 100% voor gaat als hij/zij iets ziet zitten.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Een waarschuwing is wel op zijn plaats: wees niet ontrouw en bedrieg een Schorpioen niet;
zijn wraak zal zoet zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Schorpioen (Water) met Water Element
Als je Kreeft of Vissen bent, ben je net zo'n gevoelsmens als de Schorpioen. Je vindt elkaar aardig en begrijpt elkaar. Let er wel op, dat er ook nog een buitenwereld bestaat die vraagt naar beweegredenen en verklaringen naar wat jullie doen en niets hebben aan een ''zo voel ik het''.

Schorpioen (Water) met Vuur Element
Ben je Ram, Leeuw of Boogschutter, dan kun je moeite hebben met de diepgravende Schorpioen, die liever in zijn eigen omgeving blijft. Jij wilt graag dingen naar buiten brengen, dingen doen, actie. De Schorpioen heeft moeite met de speelse wijze waarop jij in het leven staat.

Schorpioen (Water) met Aarde Element
Stier, Maagd of Steenbok kunnen de vasthoudendheid van een Schorpioen wet waarderen. Maar hebben minder op met het diepe gevoelsleven van dit sterrenbeeld. Dat is immers niet tastbaar te maken. Ze zijn stevig genoeg om zich niet door een Schorpioen in te laten inpakken.

Schorpioen (Water) met Lucht Element
Tweelingen, Weegschaal of Waterman zullen proberen te verklaren hoe de dingen in elkaar zitten. Waarom iets is, zoals het is. Een Schorpioen doet dit niet. Die voelt zich gewoon wel of niet lekker bij iemand en heeft daar geen verklaring voor. En dat kan botsen, want wie heeft er in dat geval gelijk? Lekker bekvechten dus.


Overeenkomsten met andere sterrenbeelden

De Schorpioen (water element) kan het goed vinden met andere watertekens zoals Kreeft en Vissen. Nochtans moet Schorpioen inspanningen leveren om de relatie met hen vlekkeloos te laten verlopen. Om hun hart te winnen moet Schorpioen negatieve karaktertrekken als kritiseren en sarcasme achterwege laten. Stier en Schorpioen kunnen een langdurige en hechte relatie aangaan met de mogelijkheid deze tot een permanente band uit te bouwen. Schorpioen en Stier hebben een zeer sterke band en ze kunnen elkaar helpen om hun ambities op professioneel vlak waar te maken. Een Schorpioenenpaar is een interessante mogelijkheid omdat beide partners ervoor zullen moeten gaan om de relatie fris en sterk te houden. Schorpioen en Ram zijn intelligent en gevat, hebben een sterke wil en zijn gepassioneerd. Ze hebben nood aan een vredig en harmonieus leven. Beiden begrijpen dat en trekken graag met elkaar op eens ze de basis van een vreedzaam samenleven hebben gevonden. Tweelingen en Schorpioen zijn compleet verschillend van elkaar en een dosis wantrouwen en onbegrip kan hun persoonlijke en professionele relatie verstoren.


Overeenkomsten per sterrenbeeld

De Schorpioen komt op alle vlakken het best overeen met Kreeft en Vissen.

De Schorpioen komt vrij goed overeen met Maagd en Steenbok.

De Schorpioen komt helemaal niet overeen met Leeuw en Waterman.

De Schorpioen vindt financiële hulp bij Boogschutter.

De Schorpioen vindt hulp voor zijn carrière bij Leeuw.


De Schorpioen vindt emotionele steun bij Waterman.

De Schorpioen vindt zijn levenspartner bij Stier.

De Schorpioen vindt creatieve hulp bij Vissen.

De Schorpioen heeft het meeste plezier met Vissen.

De Schorpioen vindt hulp op spiritueel vlak bij Kreeft en Weegschaal.

2 opmerkingen:

  1. dit weekend akkefietje met nieuwe partner ben een schorpioen van sterrenbeeld en weet onderhand mijn valkuilen op mijn 59, de parabel schorpioen kikker , ben niet meer zo, teveel relatieaccidenten daardoor deze keer rustig blijven zeg ik tegen mezelf beheersen die impulsiviteit, we gaan allebei verdrinken en dat wil ik dus niet

    BeantwoordenVerwijderen