zaterdag 13 december 2014

De Ram. 21 maart tot en met 19 april

De Ram is een persoonlijkheid die je niet kan negeren. De Ram is assertief, idealistisch en heeft een sterk ontwikkeld ego. De Ram laat weinig ruimte open voor nuances en subtiliteit.De Ram is een geboren leider en gelooft dat hij altijd gelijk heeft. Dit maakt de Ram daadkrachtig en doortastend. De Ram is geen teamspeler maar knapt klusjes het liefst zelf op. Wanneer er zaken fout gaan in het leven van de Ram, heft hij het hoofd en gaat vol optimisme verder.



Emoties
De Ram is niet erg gericht op introspectie. De Ram kan zonder zichtbare aanwijzing spontaan "ontbranden" om vervolgens weer de rust terug te laten keren.De Ram plaatst zichzelf graag in het middelpunt van de belangstelling en heeft moeite met het tonen van empathie. Wanneer de Ram echter bewust is van een situatie zal hij alles op alles zetten in de strijd voor de achtergestelde of de verliezer.

Geest
De Ram is een sterrenbeeld dat veel behoefte heeft aan uitdaging. De Ram is eerder impulsief dan rationeel en neemt over het algemeen snel beslissingen die vaak goed uitpakken. De Ram is een vrij rusteloze geest die zich snel verveelt. De humor van de Ram kan zich uiten in sarcasme en gevatheid.


De sterke kanten van de Ram
De Ram hecht veel waarde aan vrijheid en openheid. De Ram is zeer moedig en geeft zich volledig op persoonlijk en zakelijk gebied.

De zwakke kanten van de RamDe Ram kan zeer manipulerend uit de hoek komen en nogal eens een loopje nemen met de waarheid. Doordat de Ram zo rusteloos is kan hij een gebrek aan doorzettingsvermogen hebben,de Ram wil alles! De Ram kan zeer zelfzuchtig en zelfs egoïstisch zijn.

Financiën
De Ram is een echte big spender: hij geeft graag (impulsief) geld uit. De Ram denkt vooral over de korte termijn na, verzekeringen en sparen worden daarbij nog weleens vergeten. Ram-mensen zijn behoorlijk gok gevoelig, door de spanning en opwinding die gokken met zich meebrengt.

De carrière van de Ram
De Ram is het best op zijn plek in een baan waarbij hij zijn leiderschapskwaliteiten kan ontplooien en benutten en ondernemersvaardigheden op kan. Denk hierbij aan beroepen als legerofficier, slager, metaalbewerker, chirurg, ondernemer, coureur, testpiloot, brandweerman, verkoper, handelaar, inspecteur, psycholoog, onderzoeker, acteur en ontwerper. Werken als zelfstandige past prima bij de aard van Ram.


Mogelijke problemen en hun oplossingen voor de Ram

Probleem: Projecten waar niets van terechtkomt. Partnerschappen vol conflicten en ruzies.
Oplossing: Zie je rol als ‘degene met de ideeën’, en probeer anderen te inspireren ze uit te voeren. Verbeter je vermogen om te ‘luisteren’ en praat minder.

Probleem: Gebrek aan samenhang en richting. Niet in staat zijn om na te denken, je doet alleen alsof je besluitvaardig bent.
Oplossing: Je handelingen zijn slechts een reflectie van je hart. Ga diep naar binnen en los problemen die je misschien onderdrukt heb op.

Probleem: In de steek gelaten worden door anderen omdat ze niet weten hoe ze er anders voor kunnen zorgen dat je hen en hun gevoelens opmerkt.
Oplossing: Neem je gedrag onder de loep en probeer je in de positie van de ander te verplaatsen.

Probleem: Jezelf altijd in de weg zitten en een magneet zijn voor conflicten en ruw gedrag. Ontmoedigd raken.
Oplossing: Neem het spreekwoord ‘bezint eer gij begint’ ter harte. Zorg er dus voor dat je eerst uitdenkt wat er volgens jou moet gebeuren, en handel daarna pas.



2015/2014

Wist je dat je kan kijken wat 2015 jou brengt?
Klik hier.
Of wil je terugkijken naar 2014 en kijken of het klopt?
Klik hier.



1 opmerking: