donderdag 11 december 2014

De Waterman 20 Januari t/m 18 Februari


Watermannen hebben van nature sterke en aantrekkelijke karakters. Er zijn twee hoofdtypes: de eerste is de verlegen, zachte en geduldige Waterman en de andere is de uitbundige, levendige, exhibitionistische Waterman, die de diepte van hun persoonlijkheid verhullen onder een dekmantel van frivoliteit. Maar beide typen hebben een sterke wil en zijn op hun eigen manier erg krachtig.

                                               


Mensen met als horoscoop Waterman hebben vaak sterke overtuigingen, maar omdat ze de waarheid hoog in het vaandel hebben, zijn ze meestal eerlijk genoeg om zelfs van hun meest stellige mening te veranderen als er overtuigend bewijs is dat ze het bij het verkeerde eind hebben gehad. Ze hebben een brede visie die verschillende factoren samenbrengt in één geheel, en ze kunnen beide kanten van een kwestie zien zonder te twijfelen over welke kant ze moeten kiezen.

Emoties:

De Waterman wordt door velen beschouwd als een afstandelijk type. Maar eigenlijk heeft de Waterman chaotische emoties en tegenstrijdige emotionele behoeften. Routine en stabiliteit is iets waar de Waterman naar streeft maar kan zich desondanks beklemd voelen in een vaste relatie. Door problemen met intimiteit bewaart de Waterman vaak afstand.

Carrière:

De Waterman moet ruimte hebben om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Het doel is echter de wereld te helpen en te verbeteren. Beroepen die bij de Waterman passen zijn onderzoeker, technoloog, socioloog, maatschappelijk werker, politicus en uitvinder. 

Financiën:
Zorgvuldig en precies zijn de juiste woorden voor de Waterman. Als de situatie anders dan normaal is kan de Waterman zich echter in de schulden steken en impulsieve investeringen doen.

De Geest:

Het sterrenbeeld Waterman staat open voor grote verrassingen en gevestigde denkkaders, ondanks de behoefte logische denkprocessen te volgen. Bij de Waterman komen intelligentie en intuïtie samen. De Waterman kan soms echter gevangen raken in het eigen streven naar gelijkheid en rechtvaardigheid, omdat de omgeving hem niet altijd goed begrijpt.

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Waterman

Probleem: Je buitengesloten voelen.
Oplossing: Probeer je menselijkheid te uiten door mensen te aanvaarden zoals ze zijn en niet teveel op hun tekortkomingen te letten.

Probleem: Je lijkt altijd de boot te missen wat liefde betreft.
Oplossing: Probeer eens niet zo extreem voorzichtig te zijn met je emoties, want je zult merken dat dit je beperkt en je hierdoor niet kunt zijn wie je eigenlijk wilt zijn.

Probleem: Je lijkt altijd betere baantjes of promoties op het werk te missen.
Oplossing: Leer om je positieve eigenschappen in te zetten bij team- en groepswerk, want door de einzelgänger uit te hangen zul je niet veel bereiken.

Probleem: Je lijkt ongebruikelijk snel en vaak ziek te worden.
Oplossing: Als je de emoties die diep in je borrelen onderdrukt, kan dit zich uiten in fysieke aandoeningen. Probeer je gevoelens te uiten, maar doe het met tact.

1 opmerking: