maandag 8 december 2014

De Steenbok


Steenbokken zijn graag alleen. Misschien stralen ze dat ook uit en worden ze daarom niet zo snel gevraagd. De Steenbok is de vrijgezel van alle sterrenbeelden. Als je ze mee uitvraagt kun je het beste direct vertellen wat er op de planning staat. De Steenbok wil graag weten wat er van hem of haar verwacht wordt. Er is niet zo verschrikkelijk voor de Steenbok dan met foute kledij te verschijnen of de regels van een feest of club niet te kennen waar je met een steenbok naartoe gaat. Het is dus belangrijk om vooraf duidelijk te communiceren met een Steenbok. Steenbokken houden van discipline en zekerheid. Ze zijn erg ambitieus en als ze iets doen, gaan ze er ook echt voor. De lat ligt hoog! Maar dat geld ook voor de mensen om hen heen. De Steenbok is serieus (een tikje ernstig) maar kunnen goed met verantwoordelijkheid omgaan en weten wat hun plicht is. Organiseren kunnen ze erg goed. Ze houden van degelijkheid, dus kom niet aan met prullaria. De Steenbok laat zich niet snel gek maken en hebben vanuit hun nuchterheid een groot gevoel voor humor.




Doorzettingsvermogen:
De Steenbok gaat op typische methodologische, koppige, geharde en onbuigzame manier met persoonlijke tegenslagen om. Waar andere het opgeven, gaat de Steenbok door voor hun gezin/werk.

Gezondheid:
Het sterrenbeeld Steenbok kunnen last hebben van hun benen maar daarnaast ook van de maag. Dit komt aan de orde als ze teveel last hebben van stress of emoties onderdrukken. Ook kan een Steenbok last hebben van doofheid, reuma, bloedarmoede en staat.
Financiën:
De Steenbok kan uitermate goed met geldzaken omgaan. Hun nuchtere houding kan orde op zaken stellen in chaotische administraties van bedrijven.

Carrière:
Ze kunnen goede economen, bankiers, aannemers, vastgoedhandelaren en managers worden. Verder zijn het uitstekende leraren. En als ze met hun handen werken kunnen ze praktische wetenschappers, ingenieurs, aannemer en landbouwer worden. Vanwege hun gevatte en spottende opmerkingen kunnen ze ook goed werken in de entertainmentindustrie.


Mogelijke problemen en oplossingen voor de Steenbok
Probleem: Mensen maken misbruik van jou en je zachte natuur.
Oplossing: Probeer meer uit te kijken met wie je een gunst doet en denk eens wat vaker aan jezelf.
Probleem: Mensen luisteren amper naar wat je te zeggen hebt.
Oplossing: Wees niet te fanatiek met je opvattingen. Laat anderen in hun waarde.
Probleem: Collega’s vinden het niet leuk om met je te werken.
Oplossing: Je kunt een goede leider zijn, maar probeer niet bazig te zijn als je met mensen als gelijken werkt.
Probleem: Te snel moe raken en projecten niet kunnen afronden.

Oplossing: Probeer niet te veel plannetjes te maken of ze te dicht bij elkaar te plannen. Probeer het rustig aan te doen en het probleem zal zich vanzelf oplossen.

2015/2014
Wist je dat je kan kijken wat 2015 jou brengt?
Klik hier.
Of wil je terugkijken naar 2014 en kijken of het klopt?
Klik hier.

1 opmerking: